Den populære coach

Hvorfor er coaching blevet så populært?

I Danmark og i Vesten generelt er coaching de seneste mange år vokset helt enormt. Grundene kan være mange, men en af dem er at vi er utrolig velstillede og har dækket vores basale behov. Herefter vil vi godt udvikle os endnu mere og opnå nogle store mål, få det meste ud af karrieren og have et perfekt forhold mellem privatliv og arbejdsliv.

Coaching er blevet et noget udvandet begreb, fordi enormt mange kalder sig coach. Der er ikke nogle bestemte krav til hvornår man kan kalde sig coach, og der findes utrolig mange private uddannelser. Der er altså ikke noget formelt forløb man skal igennem før man er coach. I 90’erne og 00’erne blev det utrolig populært at være coach, og der var utrolig mange som begyndte at tilbyde ydelser som coaches. Men spørgsmålet er om man reelt kan bruge dette til noget, hvis det er noget nær uerfarne mennesker man får bliver coachet af?

Coaching er desværre blevet lidt for hypet, så i stedet for bare at finde en coach og tro at man finder lykken, er der god mulighed for at vende den om. Hvad er det præcis for nogle ting du vil? Hvor er det du vil forbedre dig? Hvilke problemer har du?

Med afsæt i dette kan du begynde at finde relevante coaches eller rådgiver.

Det behøver heller ikke at være en der kalder sig coach. I bund og grund handler det om at finde en som kan hjælpe dig mod dine mål og få mest muligt ud af de ressourcer du har. Derfor kan det også være en god idé bare at finde en erfaring person som har været igennem nogle af de ting du skal igennem. Er du for eksempel leder med ambitioner kan det betale sig at finde en mere erfaren leder, som har været igennem nogle af de ting du skal igennem. I stedet for at bruge en decideret coach, kan man altså tale om at have en mentor.