Personlig træner til triathlon, løb og cykel

Eftersom flere og flere kaster sig over ekstremsporter som ironman, cykelløb, ultraløb med videre, er der kommet et øget fokus på personlig træning og træningsprogrammer. Det kan derfor mange gange også være nødvendigt med en personlig træner, som kan hjælpe en med at nå sine mål.

De personlige trænere er derfor i højere kurs end tidligere, selvom mange stadig anser det som værende unødvendigt og hellere vil klare det selv. Mange opfatter det dog også som en luksus at have sin egen personlige træner at sparre med, hvad enten man er nybegynder indenfor sporten eller man har brug for at få sin træning op på et højere niveau for at forbedre sine præstationer. Mange kan nemlig opleve, at de når til et punkt, hvor det
er svært at forbedre sig alene, men det kan være godt at få nogle nye input til, hvad man kan gøre.

Mange ser også en stor værdi i at få lagt et træningsprogram af en træner, hvis de har en hektisk hverdag. Således behøver ikke selv sidde og planlægge, hvor meget de skal træne hvad og hvornår, men de skal blot få det til at passe sammen med arbejdet og privatliv. Vil man eksempelvis gennemføre en  Ironman for første gang, kan det være fornuftigt at have en personlig træner, da man ellers hurtigt kan komme til at træne alt for meget og for uhensigtsmæssigt. Eksempelvis kan folk have en tendens til bare at træne så meget som muligt og øge deres tempo hurtigere end, at kroppen kan følge med. Dette kan forårsage skader. Derfor kan en træner være god til at hjælpe en med at lave et realistisk program. Især med triathlon kan det nemlig være svært at vide, hvor meget man skal træne af henholdsvis løb, cykling og svømning.