Personlig træning og træningsprogrammer

Personlig træning og træningsprogrammer er noget, der er kommet øget fokus på de senere år, da flere end tidligere vælger at give sig i kast med nye fysiske udfordringer som for eksempelvis ironman, langdistanceløb og cykelløb.

Skal man melde sig i en klub, få en personlig træner eller coach, en sparringspartner eller være den ensomme ulv, der træner alene og selv udstikker kursen?

Der er dog flere forskellige valgmuligheder, hvis man søger sparring omkring
sin træning. Generelt kan det være en god og forholdsvis billig løsning at melde sig ind i en klub. Der findes mange klubber inden for både triathlon, løb og cykling. Triathlonklubberne oplever i øjeblikket stor tilstrømning.

Fordelene ved en klub er, at der ofte vil være fællestræning, man kan deltage i, som kan hjælpe på motivationen. Derudover kan man både finde folk at træne sammen med og man kan ofte møde folk, som har et væsentligt højere niveau end en selv i forhold til sporten, som også kan hjælpe en og komme med gode input og trække på tidligere erfaringer. Dog skal man være opmærksom på, at det der virker for andre ikke nødvendigvis virker for en selv.

En anden mulighed er en personlig træner. Dette er en lidt dyrere mulighed, alt efter hvor meget sparring man føler, man har behov for. Nogle foretrækker for
eksempel at få lagt hele deres træningsprogram hver uge af en træner, så de ikke selv skal tænke på det.

Den sidste mulighed er at tilrettelægge det hele selv, som til tider kan være den mest fleksible måde og selvfølgelig den billigste. Her kan man finde tips på internettet og i sit netværk. Det kan ofte også give en stolthedsfølelse, at man har klaret sig igennem det hele på egen hånd, selvom det også til tider kan vække frustration.

Der er altså flere forskellige muligheder, man kan overveje, inden man giver sig i kast med at træne meget. Man kan prøve nogle forskellige ting af for at finde ud af, hvad der virker for en selv.